İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir İspanya Başbakanı, eşi yüzünden görevinden olabilir

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, yıllık merkezi entegre savunma konseyi toplantısında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin "irrasyonel bir grup" olduğunu belirterek, ülkesindeki Nisan ayındaki parlamento seçimlerine müdahale etmek için provokasyon gerçekleştirme ihtimaline dikkat çekti. Yoon, Kuzey Kore'nin 70 yıldır Güney Kore'nin demokratik sistemini yıkmak için çaba harcadığını ve bu yıl seçimlere müdahaleyi amaçlayan provokasyonları beklediklerini ifade etti.

Güney Kore lideri, bu tür müdahale eylemlerini "milli olmayan" ve "birleşme karşıtı" olarak nitelendirdi. Yoon, sınır bölgesi provokasyonları, insansız hava araçları, dezenformasyon, siber saldırılar ve arka planda karışıklıklar gibi yöntemlerle Kuzey Kore'nin seçimlere müdahale edebileceğini belirtti. Ayrıca, Kuzey Kore'nin Rusya ile yapılan silah ticaretini de güvenlik tehdidi olarak değerlendirdi.

Kuzey Kore'nin geçmişten gelen totaliter rejimini sürdürmeye kararlı olduğunu ifade eden Yoon, "Eğer mantıklı bir rejim olsaydı, nükleer silahları terk eder ve halkının yaşaması için bir yol arardı" dedi. Kuzey Kore'nin Sarı Deniz yönünde stratejik seyir füzesi fırlatma denemesi yapmasının ardından, Güney Kore Devlet Başkanı, ülkesinin güvenliği için tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.