YÖK eski başkanı Kemal Gürüz 28 Şubat döneminin en parlak bürokratlarındandı. Yargılandı hapis yattı. Akıllarda kalan bir sözü vardı diyordu ki Kemal Gürüz  “Türkçe bilim dili olamaz” unutmuş olanlarımız vardır aynen böyle demişti. Şimdi nereden nereye geldik Cumhurbaşkanımız Türkçe dünya dili oldu diyor diyeceksiniz. Evet duyar gibi oluyorum. Ama hiçte öyle değil. Erdoğan yalnız, Erdoğan çaresiz. 
  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YÖK başkanı Yekta Saraç arasında Türkçe üzerinden muazzam bir savaş başladı. 
  Külliyede cumhurbaşkanı Erdoğan Türkçe ile ilgili muazzam bir konuşma yaptı. UNESCO 2021 yılını Türkçe yılı ilan etti. Buna hepimiz sevindik, Erdoğan ise aynı Demirel’in fabrika yapacaksanız gelin    Çankaya’nın bahçesine yapın dediği gibi külliyeyi Türkçeye açtı ve müthiş bir yıl boyu kutlamaların başlangıcını yaptı. Fakat YÖK başkanı Erdoğan’a Türkçe konusunda adeta darbe yaptı Erdoğan’ı yalanlıyor. 
  Erdoğan Türkçemizi dünya dili haline getirmeliyiz diyor, Yekta Saraç aynen Kemal Gürüz gibi Türkçe eğitim dili olamaz diyor. 
  Erdoğan, “Vatanı önce dil sonra ordu bekler. Bunun için Türkçemize çok sıkı sahip çıkmalıyız. Sadece kendimiz sahip çıkmakla kalmamalı, Türkçemizi dünya dili haline getirmeliyiz" diyor. Yekta Saraç Yurtdışında Türkçe eğitim yapılamaz diyor.
  Erdoğan, UNESCO vefatının 700'üncü yılı olması münasebetiyle 2021 yılını Yunus Emre'ye adadı. Bu konudaki desteklerinden dolayı özellikle Azerbaycan, Bosna Hersek, Kuzey Makedonya ve Özbekistan'ın UNESCO'daki temsilcilerine teşekkürü bir borç biliyorum" mesajını veriyor.  Makedonya bakanlar kurulu kararı ile Türkçe eğitime büyük bir özveri ile izin verirken Yekta Saraç ise Makedonyanın verdiği izin ile Türkçe üniversite okuyan öğrencilerin  denklik başvurusunda yurtdışında Türkçe okunamaz diyerek  ret sebebi sayıyor. 
   Makedonya Bakanlar Kurulu Türkçeyi eğitim dili olarak kabul ediyor, YÖK Başkan’ı Yekta Saraç sırf Tayyip Erdoğan’ı Türk milleti gözünden düşürmek için Erdoğan’ın Türkçe ile ilgili bir toplantı yaptığı sırada Türkçe eğitime ret verdiriyor. 
   Erdoğan “Türkçe dilimiz, kimliğimizdir, asırlara sari kültürümüzün taşıyıcısıdır. Dilini kaybeden bir millet hafızasını kaybeder, benliğini kaybeder, hatta inancını kaybeder. Ana dilleriyle bağları zayıflayan toplumların zamanla sürüleşmesi, sömürgeleşmesi, kimliksiz hale gelmesi kaçınılmazdır. Gerek dünya tarihine gerekse Türk tarihine baktığımızda bunun sayısız örneğini görürüz. Avrupa kıtasındaki soydaş toplulukların önemli bir bölümünün dilleriyle bağları kopunca nasıl Slavlaştıklarını hepimiz çok iyi biliyoruz.” Diyor. YÖK Başkanı Yekta Saraç Makedonya bakanlar kurulundan TÜRKÇE EĞİTİM Hakkı alan üniversiteye RET veriyor. 
    Erdoğan “"Üzülerek ifade etmek isterim ki bugün dilimizde bir çoraklaşma sürecini yaşıyoruz. Yabancı dile verilen önem maalesef Türkçemizi gölgede bırakıyor. Hatta kimi yerlerde yabancı dille eğitim Türkçe eğitimin önüne geçiyor.” Diyor.. YÖK Başkan’ı Yekta SARAÇ Makedonya Bakanlar Kurulunun TÜRKÇE resmi dil kararını hiçe sayıyor. Bu örnekleri uzatmak mümkün bugün Erdoğan Türkçe için canhıraş çırpınırken YÖK Başkanı YEKTA SARAÇ Türkçeyi yok sayıyor. YEKTA SARAÇ ERDOĞAN’A darbe mi yapıyor. 
İngiltere TÜRKİYEDE İNGİLİZCE EĞİTİMİ TEŞVİK EDERKEN YÖK BAŞKANI YEKTA SARAÇ TÜRKÇEYİ YASAKLIYOR: BU ERDOĞAN’A BİR DARBEDİR.

Meteoroloji'den 44 il için toz uyarısı! Meteoroloji'den 44 il için toz uyarısı!