Bütün Türk dünyasını yakından ilgilendiren Türkmeneli cephesinin komutanı Erşad Salihi'nin istifası deprem etkisi yarattı.

    Bu istifa üzerine,Türk Boyları Akraba Toplulukları Haberleşme Derneği adına açıklama yapan Dernek başkanı Asri Karaaslan Uzun, bu istifanın Erşad Salihi'nin, Irak'ı ziyaret eden Papa ile görüşmeyi reddetmesinin bir sonucu olduğunu belirtti.. 
   Asri Karaaslan Uzun'un açıklamaları şöyle:

   "Erşad Salihi Türkmen cephesi liderliğini bıraktı. 10 yıldır cephe liderliğini yapan ve bir şehit kardeşi olan Salihi, yıllarını zindanlarda geçirmiş bir Türk Ülkücüsüdür. 2010 yılında, Irak parlamento seçimlerinde Kerkük'ten ilk defa meclis üyesi olarak seçilen ve 2011'de Türkmen cephesi başkanı olan Salihi, 2014'te Irak Temsilciler Meclisi İnsan Hakları Komisyonu Başkanı olarakta seçilmişti.
   Neden bu kritik dönemde istifa ettiği sorusu sorulmadan önce bir gerçeği ifade etmek gerekiyor. Milliyetçi Hareket Partisi hangi şartlarda olursa olsun şu an da olması gereken en güçlü pozisyonda olmalıdır. Bundan sonra ne olacağına bakalım.
    Salihi'nin istifası konusunda anlatılan hikayeleri bir kenara bırakalım. Gerçekte olan, "Kerkük Kürdistan olamaz bu hayalden vazgeçin " diyen ve Papa'nın davetini reddeden Salihi'nin bu tavrının uyumsuzluk olarak görülmesidir. Papa'nın davetini reddeden Salihi'nin bu tavrına Barzani tepki gösterdi ve Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri de "Erşad Salihi çok uyumsuz" diyerek bu görev değişikliğini uyguladı.Yani Erşad Salihi, Papazın ayağına gitmemenin bedelini ödedi, dik duruşunun kurbanı oldu. 
  Erşad Salihi kanının gereğini yaptı onu görevlerini alanlarda kanlarının gereğini yaptı. Elbette, "MHP neden itiraz etmedi?" sorusu akıllara gelecektir. Bu sorunun cevabı da aslında çok açık. Gücün ne kadarsa o kadar konuşursun.

   MHP genel başkanının yanında olanların bu gelişmelere itiraz etme derdi yok. MHP genel başkanı da bu pozisyonda büyük resme bakar, sahip olduğu pozisyonu riske atmak istemez. Sözün özü, bu dava yine Türkeş'in delilerine emanet. 
  Bizler; Milletimize, davamıza, Türkmeneli'ne ve Türk Dünyasına hizmete kaldığımız yerden devam edeceğiz.

  Bu yolda yılmayacağız, yorulamayacağız.

  Başaracağız

7 ilde "Mahzen-32" operasyonu 7 ilde "Mahzen-32" operasyonu

  Başaracağız

  Başaracağız.

    Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin. "

                                                                                                      Türk Boyları Akraba Toplulukları Haberleşme Derneği adına,Başkan Asri Karaaslan Uzun