Çanakkale Boğazı kapatıldı! Çanakkale Boğazı kapatıldı!

Tüm Türkiye'nin gözü İzmir'de! Seferihisar'ın merkez üssü olduğu depremin ardından son dakika gelişmeleri üst üste geliyor. Son bilgilere göre İzmir'deki depremde 20 kişi hayatını kaybetti. AFAD, yaralı sayısının 786 olduğunu aktarırken bölgede toplam 211 artçı sarsıntının olduğunu belirtti. Hayatını kaybeden on iki kişiden birinin boğularak yaşamını yitirdiği de gelen ilk bilgiler arasında. Özellikle Bayraklı ve Bornova'da yıkılan binaların olduğu bildirildi. İzmir'de depremle yıkılan binalardaki vatandaşları kurtarmak için tüm imkanlar seferber edildi. Kandilli Rasathanesi'nden yapılan son dakika açıklamasında bölgede tsunami beklentisinin devam ettiği vurgulandı.

AFAD ve Kızılay ekipleri yoğun şekilde arama kurtarma çalışmalarına devam ederken bölgeden son dakika bilgileri geliyor. İzmir depremini bilançosu 17 ölü, 763 yaralı olarak belirtildi. Ege ve Marmara Bölgesi'nde geniş bir alanda hissedilen 6.6 şiddetindeki deprem bilindiği üzere yerin 16,54 km derinliğe sahip olarak belirtilmişti. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları hala devam ederken resmi açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Erzurum, Ankara ve Diyarbakır'dan 3 askeri kargo uçağı da bölgeye sevk edildi. İşte son dakika haberinin ayrıntıları...

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI! 20 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ 786 KİŞİ YARALANDI

6.6 şiddetindeki deprem sonrasında İzmir'de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Son dakika gelişmesine göre AFAD, 20 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini yaralı sayısının ise 783 olduğunu açıkladı. Bornova ve Bayraklı şehirlerinde binaların yıkıldığı, enkaz altında yaralıların olduğu ifade edilirken bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 6.6 şiddetindeki depremin ardından Seferihisar'da artçı sarsıntılar sürüyor. İzmir'deki depremin ardından ilk görüntüler de ortaya çıktı. Son dakika uyarısında bulunan AFAD, hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini vurgularken binaların etrafında ateş yakılmamasını belirtti.

AFAD'ın aktardığı son dakika bilgisine göre İzmir'deki depremde 20 kişi hayatını kaybetti. İzmir'deki depremde yaralı sayısı 786'ya yükseldi! Hasar gören 17 binada arama kurtarma çalışmalar devam ediyor. Canlı yayında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da bazı binaların yıkıldığını, enkaz altında vatandaşların olduğunu belirtti.

KANDİLLİ'DEN TSUNAMİ AÇIKLAMASI!

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener,açıklamalarda bulundu. Sarsıntıların devam edeceğini ifade eden Özener, daha önce Bodrum'daki depremde olduğu gibi bu depremde de tsunaminin meydana geldiğini belirtti. Tsunami tehlikesini hala gözlemlediklerini vurgulayan Haluk Özener, artçı sarsıntıların 5.8 şiddetine kadar çıkabileceğini söyledi.

İzmir'in Bayraklı ilçesi 258 Sokak'taki binanın enkazından 28 yaşındaki bir kişi yaralı olarak kurtarıldı.