Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının sızdırılması skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Zan'ın, adaylıktan çekilmesi için tehdit edildiği iddiası üzerine savcılığa başvurduğu ve bu başvuru sonucunda Turgay Kocakaya'nın tutuklanmasına karar verildiği öğrenildi. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı, Kocakaya'nın "silahlı tehdit" ve "kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme" suçlarından cezaevine gönderilmesine karar verdi. Ancak Kocakaya'nın akrabası Nihal Kocakaya'nın ise hala aranmakta olduğu belirtildi.

Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesiyle başlayan krizde, ses kayıtlarının ortaya çıkmasıyla birlikte olaylar daha da karmaşık bir hal aldı. Kocakaya'nın, Zan'a ait olduğu iddia edilen ve adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar önerildiğine dair ses kayıtlarını sızdırdığı öne sürülmüştü. Ancak Kocakaya, yapılan açıklamalarda, Zan'ın "Para bulamazsak çekileceğim, ailemin paraya ihtiyacı var. Aileme ev almam lazım bana ne Hatay'dan Hataylı'dan" şeklindeki ifadelerini dile getirdiğini iddia etmişti.

Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu

Kocakaya'nın konuya ilişkin açıklamalarıyla birlikte, Gökhan Zan'ın ses kayıtlarına verdiği tepki de merak konusu oldu. Kocakaya, Zan'ın ses kayıtlarının yayınlanmasından sonra büyük bir sinirle tepki verdiğini ve "kayıttan bir şey çıkmaz, yukarıdan tedbirimi aldım" şeklinde konuştuğunu belirtti. Ancak TİP'teki yetkililerin olaydan habersiz olduğunu ifade etti.