Türkiye'de yaşayan milyonlarca emeklinin maaşları, yüksek enflasyonun etkisiyle giderek eriyor. Bu durum, 31 Mart seçimleri öncesinde Ankara kulislerinde hareketliliğe neden olurken, bugün düzenlenecek olan İstanbul mitingi emekliler için ayrı bir öneme sahip. Seçimin kaderini belirleyecekleri yorumları yapılan bu miting, partiler arasında önemli bir mesaj yüklenecek.

Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti Yücel Kurttepeli hayatını kaybetti

AK Parti kanadı, İstanbul mitingine katılımın seçime dair önemli bir mesaj içereceğini düşünürken, CHP kanadı ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği muhtemel müjdelerin etkili olabileceği görüşünde. Kulislere düşen son iddiaya göre ise, Erdoğan bugün katılacağı dev mitingde emeklilere 5 bin lira seyyanen ödeme müjdesi verecek.

Hatırlanacağı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce maaşlarından dert yanan emeklilere promosyon müjdesi vermişti. Bu müjdeyle kamu bankalarının bu yılki promosyon ödemesini alınan aylığa göre 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlediğini açıklamıştı. Diğer bankaların da bu rakamların altında kalmayacak şekilde promosyon ödemeleri yapacakları ifade edilmişti.