Türkiye İşçi Partisi (TİP) tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı geri çekilen eski futbolcu Gökhan Zan, T24'ten Candan Yıldız'a konuştu. Zan'a, "TİP sizi istemiyor ama siz ısrarla TİP’in adayıyım diyorsunuz. Bunu nasıl açıklıyorsunuz?" sorusu yöneltilince, "Onur, şeref ve haysiyet meselesi. Kusura bakmasınlar çamur at izi kalsın, öyle bir dünya yok" yanıtını verdi.

Zan, TİP'in kendisine ait olduğu iddia edilen ve para pazarlığı içerdiği öne sürülen iki ses kaydıyla ilgili Adli Bilişim Uzmanı Cüneyt Üre tarafından hazırlanan raporu da değerlendirdi. Özel bir şirketin hazırladığı raporun değersiz olduğunu savunan Zan, "Yeterli teknolojik ekipman olup olmadığı bile meçhul olan bir kişi. Hukuken hiçbir geçerliliği yoktur. Ben ses kayıtlarını savcılığa verdim. Hukuken bağlayıcılığı olan, Adli Tıp Ses ve Görüntü İnceleme İhtisas Kurulu’nun raporudur" ifadelerini kullandı.

AKP'den açıklama geldi! Erbakan neden çaya davet edilmedi? AKP'den açıklama geldi! Erbakan neden çaya davet edilmedi?

Kaydın sahte olduğunu savunan Zan, "Gelecek kaygınız var mı?" sorusuna ise, "Herhalde yok. Benim Hollanda'da, Kıbrıs'ta, Azerbaycan’da, İstanbul’da gayri menkul yatırımlarım var. Para sorunum yok. Yedi sülaleme yetecek param var" şeklinde yanıt verdi. Zan, bu iddialarla ilgili hukuki sürecin devam ettiğini ve kendisini savunmaya devam edeceğini belirtti.