Tayvan, bir uçuş eğitimi sırasında bir uçağın kaybolmasının ardından tüm F-16 uçaklarını bakımdan geçirmek üzere üslerde topladı.

İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması İçişleri Bakanlığından 'Adıyaman' açıklaması

Tayvan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, F-16 savaş uçaklarından birinin, gece eğitim uçuşu sırasında kaybolduğu belirtildi.

Tek kişilik eğitim uçağının kalkıştan yaklaşık 2 dakika sonra radardan çıktığı ve pilottan haber alınamadığı belirtilen açıklamada, tüm 142 F-16 uçağının ekipman kontrolleri için üslerinde kalacağı ifade edildi.

Kaybolan uçak için Hualien kentindeki hava üssünü çevreleyen alanda kapsamlı havadan ve denizden arama emri verildi.

Tayvan Cumhurbaşkanı Tsai Ing-wen 'ulusal güvenliği sağlamak amacıyla Savunma Bakanlığı'na hiç ara vermeden çalışıp hazır durumda olması için talimat verdiğini söyledi.

F-16’LARIN KARIŞTIĞI 7. KAZA

Yerel basına göre bu olayla birlikte bir yıl içinde kaybolan uçak sayısı 4’e yükselirken, F-16'larının karıştığı 7. kaza olduğu belirtildi.

Geçen 29 Ekim'de bir F-5E savaş uçağı eğitim uçuşu sırasında denize düşmüştü. Pilot paraşütle kendini fırlatmaya başardıysa da daha sonra hastanede hayatını kaybetmişti.

2 Ocak'ta da bir Sikorsky UH-60 helikopteri düşmüştü. Kazada Tayvan Genelkurmay Başkanı Shen Yi-ming dahil 8 kişi hayatını kaybetmişti.