Eski Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde yaşadığı rahatsızlık sonrasında hastaneye kaldırıldı, ancak tüm müdahalelere rağmen 87 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vefat haberi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Devlet eski bakanlarımızdan Yılmaz Karakoyunlu, İstanbul'daki evinde geçirdiği rahatsızlık sebebiyle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve dostlarına başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Yılmaz Karakoyunlu, 26 Nisan 1936 tarihinde İstanbul'da doğdu. Eğitimine Diyarbakır Ziya Gökalp Lisesi'nde başlayan Karakoyunlu, 1959 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni tamamladı ve İstanbul Üniversitesi'nden doktorasını aldı. Siyasi kariyerine 20 ve 21'inci dönem İstanbul milletvekilliği ile başlayan Karakoyunlu, aynı dönemde Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

2001 yılında Bülent Ecevit kabinesinde Devlet Bakanı ve hükümet sözcüsü olarak görev alan Yılmaz Karakoyunlu, bu dönemde TRT, Anadolu Ajansı, Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan sorumlu olarak görev aldı. Evli ve 2 çocuk babası olan Karakoyunlu'nun vefatı siyasi camiada derin üzüntü yarattı.