Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 31 Mart seçim sonuçlarını değerlendirdi ve partinin geleceği için yenilenme ve değişim vurgusu yaptı. Erdoğan, "31 Mart seçim sonuçlarını partimiz ve davamız açısından hayra tebdil açısından ele alacağız. Milletin sınıfta bıraktığını biz baş tacı edemeyiz. Yeni isimlerle yola devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel 29 Ekim'de görüşecek mi?

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

Seçim sonuçlarını büyük bir olgunlukla karşıladıklarını belirterek, "Yanlışta ısrar etmek kaybettirir. Partimizin geleceği kişisel hesapların ötesindedir. Verilen emekleri kibirlerin boyunlarını aşan muhterislere kurban edemeyiz. 31 Mart seçim sonuçlarını partimiz ve davamız açısından hayra tebdil açısından ne varsa ele alacağız. Milletin sınıfta bıraktığını biz baş tacı edemeyiz. Yeni isimlerle yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, AK Parti'nin milletin partisi olduğunu vurgulayarak, "Hangi kökene, hayat tarzına mensup olursa olsun Türkiye sevdalısı her bir yüreğin partisi olmayı sürdüreceğiz. Kurduğumuz gönül köprülerini kimse yıkamaz ve yıkamayacaktır. Siyaset milletle omuz omuza sırt sırta vererek yapılır. Biz üye sayısı itibarıyla Türkiye'nin en büyük ailesiyiz. Nasıl Türkiye'nin son 21 yılına mührümüzü bastıysak, inşallah geleceğine de biz yön vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, partinin yenilenme ve değişim sürecini önemsediğini belirterek, "Partimizin alameti farikası kendini yenileme, geliştirme, yeni şartlara adapte etme kabiliyetine haiz olmasıdır. Kongre sürecini bunun en önemli vesilesi olarak görüyoruz. Milletimiz bizden daha çok çalışmamızı, yeniden yola revan olmamızı bekliyor" dedi.

Editör: Burak Hakkı Polat