Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu Erdoğan ve Biden'ın görüşeceği tarih belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen "Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni"nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, seçim sonrası ekonomiyle ilgili dolaşan felaket senaryolarına sert bir şekilde tepki gösteren Erdoğan, bu tür çabaların ekonomi programını sabote etmek amacıyla yapıldığını ifade etti.

Erdoğan, "Ekonomi programımızı zor şartlarda uygulamayı sürdürüyoruz. Seçim sonrası için felaket senaryosu yazanlar var. Onları da yakından takip ediyoruz. Bunların hiçbiri deprem bölgemizi ayağa kaldırmanın önüne geçemiyor. İnşallah bu badireyi de geride bırakacağız." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan "Merkez Bankası'nın raporu sızdı, dolar 15 gün sonra 40 TL olacak" şeklindeki iddiaların da gündeme geldiği konuşmada, bu tür haberlerin ekonomiye zarar verdiği vurgulandı. İddiaların kesin bir dille yalanlanmasının ardından, İletişim Başkanlığı'nın yapmış olduğu açıklamada, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Merkez Bankası'nın, piyasa bozucu bilinçli eylem olarak gördükleri haberlerle ilgili suç duyurusunda bulunacakları ifade edilmişti.