Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından tamamlanan Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro hattının açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Yeni metro hattının 31 Mart tarihine kadar ücretsiz olacağını duyuran Erdoğan, bu adımın halkın toplu taşıma kullanımını teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

SGK'dan çalışan anneler için yeni proje SGK'dan çalışan anneler için yeni proje

Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasında hizmet verecek olan yeni metro hattı, Arnavutköy, Taşoluk, İstanbul Havalimanı Kargo ve İstanbul Havalimanı Terminal olmak üzere toplamda dört istasyondan oluşuyor. Bu hat sayesinde Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki ulaşım süresi sadece 8 dakikaya kadar düşecek.

Projenin dikkat çeken bir özelliği ise Türkiye'deki metrolarda ilk defa kullanılan demir yolu hat altyapı sisteminin tercih edilmesi oldu. Özel yöntemlerle gerçekleştirilen beton serimiyle, hat boyunca daha sessiz ve konforlu bir tren sürüşü sağlanması hedefleniyor.

Açılışı gerçekleştirilen hattın devamındaki Arnavutköy-Halkalı etabının da bir yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor. Bu sayede tamamı yeraltında olacak 69 kilometrelik ring hattı tamamlanmış olacak.

Yeni metro hattı sadece Arnavutköy ile İstanbul Havalimanı arasındaki ulaşımı kısaltmakla kalmayacak, aynı zamanda diğer hatlara da entegre olacak. Arnavutköy ile Göktürk arası ulaşım süresi 20 dakikaya, Arnavutköy ile Kağıthane arası ise 32 dakikaya kadar düşecek. Bu entegrasyonlar, şehir içi ulaşımın daha hızlı ve verimli olmasını sağlayacak.