Ankara'da Ayhan Bora Kaplan liderliğindeki suç örgütü soruşturması kapsamında, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan'ın evlerindeki dijital materyallere el konulmasının ardından tartışmalar devam ediyor.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin'in aktardığına göre, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasıyla ilgili olarak görevden uzaklaştırılan 3 polis memurunun ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüğü bildirildi.

Erkin'in aktardığına göre, geçtiğimiz cumartesi günü Ankara'da gerçekleşen bu sürpriz görüşmenin ana nedeni, 9 Mayıs'ta görevden alınan üç polis şefiyle ilgiliydi. Süleyman Soylu'nun, Ayhan Bora Kaplan'ın yakın bir ismi olduğu iddiaları üzerine yapılan bu görüşmede, Soylu'nun Erdoğan'a "Kurulan komplonun sadece üç polis şefiyle sınırlı olmadığını düşünüyorum. Arkasında kim ya da kimler var? Bunlar ortaya çıkarılmalı" dediği iddia ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netenyahu’ya Hitler benzetmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netenyahu’ya Hitler benzetmesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Soylu'ya konuyu yakından takip ettiğini ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüğünü ifade ettiği belirtiliyor.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu konuyla ilgili olarak bir açıklama yapmış ve "Birkaç emniyet müdürünün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir" demişti. Bahçeli, hedefin Milliyetçi Hareket Partisi, AK Parti, Cumhur İttifakı ve Türkiye olduğunu vurgulamıştı.

Editör: Burak Hakkı Polat