Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici İş İnsanları Derneği  (TURKSİD) pandemi nedeniyle ertelenen Birinci Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Bakan Şimşek'ten tasarruf ve enflasyon mesajı Bakan Şimşek'ten tasarruf ve enflasyon mesajı

TURKSİD’in daha önce pandemi nedeniyle ertelen Birinci Olağan Genel Kurulu, 9 Nisan 2021’de TURKSİD’in merkezinin bulunduğu Synergia’nın İstanbul Levent’teki konferans salonunda yapıldı. Oturuma pandemi önlemleri çerçevesinde sınırlı sayıda katılımcı kabul edildi.

BAŞTUHAN YENİDEN GENEL BAŞKANLIĞA SEÇİLDİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ının okunmasıyla başlayan oturuda, ilk olarak tüzükte yapılan değişiklikle derneğin isminin TURKSİD Uluslararası İş İnsanları olarak değişmesi ve yeni logo oy birliğiyle kabul edildi. Önceki yönetimin ibrası, yönetim listelerinin okunması sonrasında yapılan oylamada Ertan Baştuhan yönetim kurulu listesi ile yeniden genel başkanlığa seçildi. Üyelere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Baştuhan, isim değişikliğinin sebebinin, farklı ülkelerden, farklı milletlerden iş insanlarının TURKSİD’e olan ilgisinin ve taleplerin daha kapsayıcı bir isim altında toplanması gerektiğine karar verilmesi olduğunu söyledi. Baştuhan, TURKSİD’in kısa sürede hızla ivme kazanmasın ve fırsatlar içeren projeler üretmesinin,  iş çevrelerinden çok olumlu tepkiler aldığını ve TURKSİD’e olan ilginin her geçen gün arttığını da belirtti. Öncelikli hedeflerinin Ukrayna’da devam eden ve yapılması planlanan diğer projelerin tamamlanması olduğunu ifade eden Baştuhan, sonrasında diğer doğu Avrupa ülkelerinde de yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi için projeler geliştirileceğini söyledi. 

HALUK YAŞAYANLAR, DİVAN KURULU BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ

Genel kurulda divan kurulu başkanlığına seçilen,  Kırım Gelişim Vakfı Bursa Şube Başkanı Haluk Yaşayanlar, konuşmasına üyelere teveccühlerinden ötürü teşekkür ederek başladı. Yaşayanlar, TURKSİD gibi genç ve ilk senesinin büyük bölümü pandemi dönemine denk gelen derneğin, iş dünyasından aldığı pozitif reaksiyonların TURKSİD için itici güç olduğunu, bu motivasyonla da ticari, kültürel ve sosyal alanlarda yapmak istediklerini başarmak için farklı alanlarda yeni projeler ürettiklerini söyledi. Kurul sonrasında yeni üyelere rozetleri takılırken tüm üyelere üyelik beratı takdim edildi.

KIRIMOĞLU, TOPLANTIYA TELEFONLA BAĞLANARAK İYİ DİLEKLERİNİ İLETTİ

TURKSİD Birinci Genel Kuruluna, Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu telefonla bağlanarak başarılarının devamını ve iyi dileklerini iletti.