Türk edebiyatının önemli isimlerinden biri olan ve İstanbul'a duyduğu aşkı eserlerine yansıtan yazar Mario Levi, 66 yaşında yaşamını yitirdi. "İstanbul Bir Masaldı", "En Güzel Aşk Hikayemiz", "Bir Şehre Gidememek", "Lunapark Kapandı" gibi kitaplarıyla tanınan Levi'nin vefat haberi, içerisinde yer aldığı Buart Sanat Atölyesi tarafından duyuruldu.

Dilan Polat cezaevinde intihara kalkıştı iddiası! Dilan Polat cezaevinde intihara kalkıştı iddiası!

Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız…Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ünlü yazarın ölümü, Türk edebiyatı sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Levi, Yahudi asıllı bir yazar olarak 1957 yılında İstanbul'da doğdu. Saint Michel Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Filolojisi mezunu olan Levi, yazarlığın yanı sıra birçok alanda faaliyet gösterdi. Uzun yıllar yazarlık atölyelerinde dersler veren Mario Levi, Türkçe'ye olan derin sevgisi ve İstanbul'a duyduğu tutku ile tanınıyordu.