Diyarbakır ve İstanbul'da faaliyet gösteren oto dolandırıcılığı çetesi, "sazan sarmalı" olarak adlandırılan bir yöntemle yasa dışı faaliyetlerini sürdürüyordu. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışmaları sonucunda çete üyeleri tespit edildi ve operasyon başlatıldı.

Çete üyeleri, araç satışı yapmak isteyen kişilerin ilanlarını internet sitelerinden kopyalayarak sahte ilanlar oluşturuyor ve alıcı ile satıcıyı noterde buluşturuyordu. Daha sonra satış bedelinin kendi hesaplarına gönderilmesini sağlayarak vatandaşları "sazan sarmalı" olarak bilinen bu dolandırıcılık yöntemiyle mağdur ediyorlardı.

MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat MEB erişime açtı! İşte yeni müfredat

Eş zamanlı olarak Diyarbakır ve İstanbul'da düzenlenen operasyonlarda, çete üyelerinin faaliyetleri sona erdirildi. Yapılan aramalarda, bir şüphelinin dolandırıcılık gelirini dövize çevirirken görüntüleri tespit edildi ve ele geçirilen ruhsatsız tabancalarla birlikte bu kişilere ait telefonlar incelendi.

Operasyon kapsamında 29 şahsın mal varlıkları incelendi ve toplamda 9 milyon 200 bin TL değerindeki taşınır ve taşınmazlara el konuldu. Bu arada, çete üyelerinden 20'si emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklandı ve adalet önüne çıkarıldı. Bu operasyon, oto dolandırıcılığıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.