Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, katıldığı bir televizyon programında Rusya'nın başkenti Moskova'daki konser salonunda gerçekleşen terör saldırısını önceden bildiklerini iddia etti. Vucic, ABD ve İngiltere'nin 7 Mart'ta vatandaşlarına alışveriş merkezlerine gitmemeleri çağrısında bulunmasının, saldırının planlandığını gösterdiğini belirtti.

Vucic, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve Rus halkına başsağlığı dilediği açıklamasında, "Bu, onların özel servislerinin bazı konuşmaları dinlediği, bilgi aldığı ve bunun olacağını bildikleri anlamına geliyor" ifadelerini kullandı. ABD ve İngiltere'nin bu çağrıyı yapmasıyla birlikte, saldırının önceden bilindiği tezini savunan Vucic, olayın hesaplanamaz sonuçları olabileceğini vurguladı.

Sırp lider, Sırbistan Milli Güvenlik Kurulu'nun yarın toplanması çağrısında bulunarak, olayın çeşitli yönlerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Vucic, kurul toplantısında Moskova'daki saldırının da ele alınacağını ifade etti.

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

Moskova'daki terör saldırısında ilk belirlemelere göre 40 kişi hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişi yaralanmıştı. Bu olay, uluslararası alanda geniş yankı uyandırmış ve ülkeler arasında gerilim artışına yol açmıştı.