Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 'Pusula' adını verdikleri özel bir operasyonla hırsızlık şüphelilerine yönelik başarılı bir operasyon düzenledi. İstanbul'da 19 yıl önce gerçekleşen kuyumcu soygunuyla bağlantılı olduğu belirlenen O.G. ve 9 diğer şüpheli, eş zamanlı operasyonla gözaltına alındı.

Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameraları ve özel ekip çalışmaları sonucunda tespit edilen şüphelilerin, Diyarbakır'daki adreslerine yönelik operasyon, şafak vakti gerçekleştirildi. Operasyon anları, şüphelilerden birinin baza içerisinde yakalanma anını da içeren görüntülerle kaydedildi.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan O.G.'nin, 2005 yılında İstanbul Üsküdar'da gerçekleştirilen bir kuyumcu soygununda yer aldığı ve o dönemde 300 bin TL değerinde ziynet eşyası çaldığı ortaya çıktı. Emniyet birimleri, şüphelilerin üzerinde ve bulundukları yerlerde detaylı aramalar gerçekleştiriyor. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, operasyonun detayları soruşturma kapsamında titizlikle inceleniyor.

Sibergöz-32 operasyonlarında son durum! Sibergöz-32 operasyonlarında son durum!