Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı Filipinler'de aşırı sıcaklar can aldı

Amerika Birleşik Devletleri'nin Washington eyaletinde, bir kişinin evinde bulunan atıl ve paslanmış bir nükleer füze, bölgede olay yarattı. Douglas AIR-2 Genie (eski adıyla MB-1) adlı füzenin, 1,5 kilotonluk W-25 nükleer savaş başlığı taşıyabilen bir roket olduğu tespit edildi. Bu durumu öğrenen vatandaş, füzenin müzeye bağışlanıp bağışlanamayacağını sormak için polisi aradı. Potansiyel bağışçının evine bomba imha ekibi yönlendirildi.

Yetkililer, füzenin Soğuk Savaş döneminde ABD ve Kanada Hava Kuvvetleri'nin envanterinde bulunduğunu, ancak herhangi bir savaş başlığı taşımadığını açıkladı. Bu nedenle, bölge halkı için herhangi bir tehlike oluşturmadığı belirtildi. Bellevue Polis Departmanı Sözcüsü Seth Tyler, cihazın sadece "roket yakıtı için bir benzin deposu" olduğunu vurgulayarak, durumu "ciddi bir mesele değil" olarak tanımladı.

ABD basınında yer alan haberlere göre, ev sahibi medyada yer almaktan rahatsız oldu ve isminin kullanılmasını istemedi. Ev sahibi, roketin ölen bir komşusu tarafından satın alındığını ve müzeye bağışlanması için kendisine bırakıldığını söyledi. Ancak vasiyetin gerçekleşmediği bildirildi.