İsrail'in TRT ekibine saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor! İsrail'in TRT ekibine saldırısına tepkiler çığ gibi büyüyor!

Türkiye'nin ATM Merkezi "TAM" platformu, kamu bankaları arasında bir iş birliği örneği sunuyor. Ziraat Bankası, VakıfBank, Halkbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım, Emlak Katılım ve PTT'ye ait ATM'ler, bu platform altında birleşerek vatandaşlara daha hızlı ve avantajlı hizmet sunmayı hedefliyor. Artık bu bankaların müşterileri, farklı kamu bankalarının ATM'lerini kullanabilecek ve herhangi bir komisyon ücreti ödemek zorunda kalmayacaklar.

"TAM" platformu, müşterilere para çekme, para yatırma, bakiye sorgulama gibi temel bankacılık işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekleri bir hizmet sunmayı amaçlıyor. Şu an 81 ilde 5 bin 600 adet ATM ile hizmet veren platform, yakın gelecekte üye bankaların tüm ATM'lerinin sisteme dahil edilmesiyle 19 bin adede ulaşacak.

Bu iş birliği, ATM'lerle müşteri alışkanlıklarının değişmesini sağlayarak, geleneksel şube bankacılığının işlem payının azalmasına ve sektörde hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlamayı hedefliyor. Projeye dahil bankaların nakit ve çevresel sistemler yönetim süreçleri de birleştirilerek, ATM'lerde atıl para bulundurulmasının önüne geçilmesi ve ciddi tasarruf sağlanması hedefleniyor.

TAM projesi, ekonomiye yaklaşık 500 milyon dolarlık bir katkı sağlayarak, operasyonel maliyetlerin azaltılmasına, nakit yönetiminin daha etkin hale gelmesine ve müşterilere daha geniş bir hizmet ağı sunulmasına imkan tanıyor. Ayrıca, projenin inovatif teknoloji ve altyapısı, özel bankaların da sisteme entegre olmasına olanak sağlıyor, böylece kamu faydası daha geniş kitlelere ulaşıyor.

Editör: Burak Hakkı Polat