MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu ortak toplantısının ardından düzenlediği basın açıklamasında, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu iç ve dış sorunlara dair önemli açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türkiye'nin 55 yıllık geçmişini parlak bir gelecekle buluşturacaklarını ifade ederek, "Davamız hakkın, hakikatin davası. 55 yıllık geçmişimizi parlak gelecekle buluşturacağız." dedi.

Muhalefete yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, CHP'yi sert bir dille eleştirerek, "CHP DEM'lendikçe şuurunu kaybetti, yılana sarıldı. Kent uzlaşısı PKK ittifakıdır, beşinci kol faaliyetidir. CHP'de Atatürk'ten geriye hiçbir şey kalmamıştır" ifadelerini kullandı. Bahçeli, İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili de görüşlerini dile getirerek, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'na sunduğu sözlü beyanın, mazlum Filistin halkına tercüman olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili yeni gelişme Erdoğan’ın ABD ziyareti ile ilgili yeni gelişme

Ekonomik konulara da değinen Bahçeli, hayat pahalılığının kader olmadığını ve enflasyonla mücadelede başarılı olacaklarını vurguladı. Emeklilerin taleplerinin haksız olmadığını belirten Bahçeli, gerekli iyileştirmelerin cömertçe yapılacağını söyledi. Türkiye'nin ekonomik istikrarına vurgu yapan Bahçeli, "Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak, fiyat ve finansal istikrar Türkiye ekonomisinin zincirlerini kıracaktır." dedi.

MHP lideri, muhalefetin Türkiye'yi karalama çabalarını da eleştirerek, "Bu muhalefetin özlemi örselenmiş, sesi kısılmış, nefesi kesilmiş, takati bitmiş, tasallut altına alınmış, her yerinden yaralanmış zayıf bir Türkiye’dir." diye konuştu. Bahçeli, CHP'nin yerel yönetimlerdeki başarısızlığını vurgulayarak, "CHP, yerel yönetimlerde bölücülere teslimdir, boyun bükmüştür." şeklinde ifadeler kullandı.

Ekonomik huzur ve dirilişin herkesin hakkı olduğunu söyleyen Bahçeli, Türkiye'nin öngörülebilir bir ülke olduğunu ve demokratik güvenliğin tartışmasız olduğunu belirtti. MHP lideri, Türkiye'nin geleceğini parlak bir şekilde değerlendirerek, ülkenin yatırımcılara açık, hukukun üstünlüğüne bağlı bir ülke olduğunu vurguladı. Bahçeli, muhalefeti de Türkiye'nin geleceğine olumsuz etki etmekle suçlayarak, Türkiye'nin demokratik bir başarı hikayesi olacağını ifade etti.