Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından, Türkiye'nin deprem riski altındaki bölgelerinde endişe artıyor. Bu kapsamda, deprem uzmanları özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok il için uyarılarını sürdürüyor. Son olarak, alanında uzman isimlerden biri olan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Balıkesir ve Bursa illerinde deprem riskine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs adasının güneyinde! Türk Hava Kuvvetleri Kıbrıs adasının güneyinde!

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, Balıkesir ve Bursa illerindeki deprem riskine dikkat çekti. Yaptığı açıklamada, bu illerde yaşanan depremlerin nedenlerini detaylı bir şekilde açıklayan Ercan, bölgedeki ilçeleri de tek tek sayarak vatandaşları uyardı.

 "Depremler yeri sürekli biçimleyen güç birikimleridir. Balıkesir-Bursa’da depremlerin nedeni, Karasu-Sakarya-Pamukova, Bursa-Nilüfer Ovası-Ulubat- Manyas-Yenice-Gönen üzerinden açılmakta olan Karadeniz’i Ege Denizi’ne bağlayan yeni boğazdır. Bu avkulanma, milyonlarca yıl sürecektir. Kuzey Anadolu Kırığının güney kolu olan, Bandırma-Gönen-Yenice-Altınoluk kolu bugüne kadar 7-8 km, Yenişehir-Bursa- Ulubat-Manyas kolunda 10 km genişlerken, 11 kilometre yürümüştür. Yerkabuğu, sürekli olarak biçim değiştirirken depremler olur. Yeryuvarı canlıdır, tıpkı kişi gibi." ifadelerine yer verdi.

Editör: Burak Hakkı Polat