Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla, çeşitli bakanlıklar ve kamu kurumlarına yönelik atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda 7 üniversiteye rektör ataması gerçekleştirildi.

Yeni Rektör Atamaları

İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hakan Özkardeş atandı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ersoy Kocabıcak, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Kara getirildi.

Adli Tıp Kurumu'na Yeni Atamalar

17 kent için sarı ve turuncu alarm! 17 kent için sarı ve turuncu alarm!

Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Atan, Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Kardiyoloji Üyeliğine Doç. Dr. Yalçın Avcı, Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Mustafa Bilal Ceylan ve Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Göz Hastalıkları Üyeliğine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özdamar atandı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'nda Değişiklikler

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na Hakkı Alp, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'ne Bedri Sinan Gül, Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü'ne ise Sezayi Köse atandı. Libya Büyükelçiliği'ne Güven Begeç, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'ne Türkiye Daimi Temsilciliği'ne Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar görevlendirildi.

Diğer Atamalar ve Görevden Almalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü'ne Taner Beyoğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ise Muharrem Eliş getirildi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Sanayi Genel Müdür yardımcıları Ali Murat Sürekli, Ömer Bilen ve Serkan Çelik görevden alınırken, bu görevlere Elif Tuğçe Çınar, Ümit Yasin Güven ve İsmail Musab Gülaçar atandı.

YÖK Üyeliğine Yeni İsim

Yükseköğretim Kurulu Üyeliği'ne Üniversitelerarası Kurul tarafından seçilen Prof. Dr. Derviş Karaboğa'nın ataması yapıldı. Bu atamalarla birlikte çeşitli kurumlarda önemli değişiklikler gerçekleştirildi.

Editör: Burak Hakkı Polat