MİT, FETÖ'yü denizde avladı! MİT, FETÖ'yü denizde avladı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaştığı bilgilere göre, Diyarbakır ili Lice ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı, TEM Daire Başkanlığı ve MİT Başkanlığının ortak çalışmaları sonucu “Bozdoğan-40” operasyonu düzenlendi. Operasyon sırasında jandarma komando timleri ve güvenlik korucuları, teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışma sonucunda, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyesi Mehmet Yıldırım etkisiz hale getirildi. Çatışmada yaralanan bir Jandarma Üsteğmen'in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Mehmet Yıldırım’ın, 22 Haziran 2022'de Lice kırsalında düzenlenen operasyonda iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve bir güvenlik görevlisinin yaralanması, 9 Ocak 2021'de Lice kırsalında yapılan operasyonda bir güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve üç güvenlik görevlisinin yaralanması, 8 Nisan 2020'de Kulp ilçesi kırsalında gerçekleştirilen EYP'li saldırıda beş sivilin şehit edilmesi, 12 Eylül 2019'da Kulp ilçesi kırsalında düzenlenen EYP'li saldırıda yedi sivilin şehit edilmesi ve on sivilin yaralanması, 19 Mart 2018'de Hani ilçesi sınırları içinde yol kesme olayında iki güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 13 Mart 2018'de Dicle ilçesi kırsalında düzenlenen operasyonda EYP'li saldırıda üç güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve dört güvenlik görevlisinin yaralanması gibi eylemlere katıldığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaparak, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

Editör: Burak Hakkı Polat