Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Filistin'in BM üyeliği konusundaki Çin'in tutumunu açıklarken, Filistin'in yakın zamanda BM Güvenlik Konseyi'nden tam üyelik başvurusunu yeniden değerlendirmesini talep etmesine dair haberleri değerlendirdi. 8 Nisan'da gerçekleşen toplantıda Konsey, başvuruyu incelemek üzere Yeni Üyelerin Kabulü Komitesi'ne sevk etti. ABD ise Filistin ile İsrail arasında daha kapsamlı bir anlaşmaya varılmadıkça Filistin'in tam BM üyeliğine karşı çıkacağını belirtti.

Mao, Filistin-İsrail çatışmasının devam ettiği ve ortaya çıkan insani krizin önemine dikkat çekerek, bu kısır döngünün ancak iki devletli çözümün tam anlamıyla uygulanması, bağımsız bir Filistin devletinin kurulması ve Filistin halkının tarih boyunca yaşadığı adaletsizliklerin giderilmesi ile sona erebileceğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, 8 Nisan’da Filistin'in Birleşmiş Milletler'e tam üyelik başvurusunu, Kabul Komitesi'ne iletmişti. Başvuru, bu ay içinde görüşülecek. Ancak kabul için Güvenlik Konseyi'nin oylaması gerekiyor.

Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı Husiler, Aden Körfezi’nde İsrail'i hedef aldı

15 üyesi bulunan Kabul Komitesi, Filistin'in Birleşmiş Milletler üyeliği için gerekli şartları taşıyıp taşımadığını inceleyecek. Ardından Filistin'in "tam üyeliği" Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde oylanacak.