CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediye iştiraklerinden birine yönetim kurulu başkanı olarak atanmasıyla başlayan tartışmalar, benzer bir olayın Kırşehir'de yaşanmasıyla genişledi. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun kayınbiraderi Hamza Çam ve bacanağı Mustafa Orman'ı belediye başkan yardımcısı olarak atadığı ortaya çıktı.

Bursa'da yaşanan skandal atama haberinin ardından Kırşehir'den gelen benzer bir haber, kamuoyunda tepkilere neden oldu. İki farklı ilde aynı partiye mensup belediye başkanlarının yakınlarını görevlendirmesi, siyasi etik ve şeffaflık açısından sorgulanırken, Ekicioğlu ve Kırşehir Belediyesi'nin konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmaması eleştirilere neden oldu.

CHP'li başkanların bu atamalarıyla ilgili olarak kamuoyundan ve diğer siyasi partilerden gelecek olan tepkiler ve olayın yasal boyutu yakından takip ediliyor. Bu tür atamaların siyasi ahlak ve şeffaflık ilkelerine uygun olup olmadığı konusu, kamuoyunun merakla beklediği bir soru olarak öne çıkıyor.

Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri

Kırşehir Torpil

Kırşehir Torpil 2