Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanma, akaryakıt piyasasında hareketliliğe yol açtı. Gece yarısı yapılan açıklamaya göre, benzine 1 lira 37 kuruş, motorine ise 1 lira 24 kuruş indirim geldi. Bu indirimlerin ardından İstanbul'da motorinin litre fiyatı 40 lira 12 kuruşa, benzinin litresi ise ortalama 42 lira 64 kuruşa geriledi.

17 Mayıs 2024 altın fiyatları 17 Mayıs 2024 altın fiyatları

Vatandaşlar, petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurundaki değişimleri göz önünde bulundurarak benzin ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyorlar. Gece yarısı yapılan çifte indirimle birlikte, pompa fiyatlarına yansıyan düşüş, sürücülere bir nebze olsun nefes aldırdı.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Ancak, dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve bölgelere göre farklılık gösterebiliyor.

Akaryakıt piyasasındaki fiyat değişimlerini duyuran tek sendika olan EPGİS, EPDK'nın suç duyurusunda bulunmasının ardından vatandaşlarla fiyat değişimlerini paylaşmayacağını açıklamıştı. Bu durum, fiyat değişikliklerini takip eden vatandaşların bilgi almakta zorlanabileceği anlamına geliyor.