Özgür Özel’den atanamayan öğretmenlere çağrı! Özgür Özel’den atanamayan öğretmenlere çağrı!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında AKP'nin ekonomik politikalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamalarını değerlendirdi.

Yücel, özellikle Ramazan ayında yurttaşların gıda enflasyonu nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek, market fiyatlarının artışına dikkat çekti. Bir Ramazan kolisinin fiyatının 900 liraya ulaştığını ve bu durumun vatandaşların iftar sofralarını kurmalarını güçleştirdiğini vurguladı.

AKP'nin 21 yıllık iktidarında ekonomik olarak gerileme yaşandığını savunan Yücel, 2002 ile günümüzü kıyaslayarak emekli maaşlarının alım gücünün dramatik bir şekilde düştüğünü dile getirdi. En düşük emekli maaşıyla alınan altın miktarının azalmasını bir örnek olarak verdi.

Erdoğan'a seslenerek malvarlığını açıklama çağrısında bulunan Yücel, partisinin belediye başkanları ve adaylarının malvarlıklarını açıkladığını ve bunun nedenini çekinecekleri bir şey olmamasına bağladı.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "son seçimim" açıklamasını siyasi dilencilik olarak nitelendiren Yücel, Erdoğan'ın duygu sömürüsü yerine ekonomi ve istihdam gibi gerçek sorunlara odaklanması gerektiğini belirtti. Yücel, Erdoğan'ın siyasi ömrünü tamamladığını ve halkın CHP'li belediye başkan adaylarına ilgisinin arttığını ifade etti.