Yeniden Refah Partisi'nin 31 Mart'taki yerel seçimlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Kasım Gülpınar, AK Parti'nin seçim kampanyası ve seçim güvenliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Gülpınar, özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Şahsımızın gölgesinde yürüyerek bize seçim kaybettirmek istiyor" sözlerine cevap vererek AK Parti'ye adayını geri çekme çağrısı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerini değerlendiren Gülpınar, "Net bir şey olmayınca çok üstüme alamıyorum bazı şeyleri. Ayrıca o tarifin içine girdiğimi hiçbir düşünmüyorum. Kim hedefse, kim kastediliyorsa bence onların bu işi değerlendirip cevap vermesi daha uygun olur. Ben o tarife girmediğimi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var Erdoğan: Bütün sorumluluğu bana yüklemek isteyenler var

AK Parti'nin endişeleri üzerine de değinen Gülpınar, "Eğer böyle bir endişe varsa ki böyle bir endişe olduğunu sürekli telaffuz ediyorlar; o zaman yapılması gereken şey onların adayının çekilmesi. Eğer böyle bir endişe varsa ki böyle bir endişe olduğunu sürekli telaffuz ediyorlar; o zaman yapılması gereken şey onların adayının çekilmesi. Bunu en baştan beri söylüyorum, her geçen gün artan bir trend var. Katlanarak gidiyor. Bu seçimin ilk gününden bugün geldiğimiz noktaya çok ciddi bir eğilim var bize dönük. Bunu görmemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Gülpınar ayrıca, belediye yönetimindeki liyakatsizlikler konusunda da açıklamalarda bulundu ve halkın idarecilerden memnun olmadığını söyledi. Adaylığı ve seçim süreciyle ilgili daha önce yapılan eleştirilere de yanıt veren Gülpınar, "Artık az bir zaman kaldı. Bu vakitten sonra hem etik olarak hem siyasi olarak nasıl olur? Bunlar tabii üst düzeyde görüşülecek konular" şeklinde konuştu.

Son olarak, seçimde usulsüzlüklerin önüne geçmek için tedbir aldıklarını belirten Gülpınar, halkın bu konuda endişelerini dile getirdiğini ve gereken tüm tedbirleri aldıklarını ifade etti.