Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Hatay'da İl Seçim Kurulu'nun AKP adayı Mehmet Öntürk'e verdiği mazbatayı Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) taşıdı. Seçim sonuçlarına ilişkin itiraz sürecinin devam ettiği Hatay'da, CHP tarafından yapılan başvuruda, AKP adayına verilen mazbata hukuksuz olarak nitelendirildi.

Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti? Erdoğan-Özel görüşmesi nasıl geçti?

CHP'nin açıklamasında, iki aday arasında an itibariyle 2 bin 569 oy farkı olduğu bilgisi paylaşılırken, "Partimiz seçim sonuçlarına itiraz etmiştir. Partimizce yapılan itirazların ilgili seçim kurullarında incelemesi devam etmektedir. Diğer bir deyişle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi itiraz süreçleri devam etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, AKP'li Öntürk'ün mazbatayı alacağı tarih hatırlatılarak, bu durumun yasalara ve YSK kararına aykırı olduğu belirtildi. "YSK'nin 09 Nisan 2019 tarihli kararına göre itiraz süreci tamamlandığında belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği mazbatalarının verilebileceği düzenlenmiştir" denildi.

CHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici ise konuya ilişkin şu açıklamayı yaptı: "2019 yılında Yüksek Seçim Kurulu’nun aksi yönde kararı mevcut. Yani bir seçim çevresinde itiraz devam ederken adaya mazbata verilmemesi yönünde bir karar var. Ancak buna rağmen Hatay İl Seçim Kurulu, AKP adayın mazbata verip Hatay’da yaşanan sürece bir hukuksuz müdahalede daha bulunuyor. Bugün YSK’ye konuyla ilgili itirazda bulunduk. YSK’yi kendi kararına uymaya davet ediyorum."