Cem Yılmaz ve Ahu Yağtu, 2012 yılında evlenmiş, 2013 yılında ise boşanmışlardı. Boşanmanın ardından Yılmaz, oğlu için aylık 10 bin dolar nafaka ödemeye başlamıştı. Ancak son yıllarda döviz kurunun artmasıyla birlikte Yılmaz, nafaka miktarının düşürülmesi talebiyle dava açmıştı.

MAHKEMENİN KARARI
Yılmaz'ın talebi üzerine yerel mahkeme, komedyenin ekonomik durumunu değerlendirerek nafakanın düşürülmesi talebini reddetti. Bu karar, Bölge Adliye Mahkemesi 38. Hukuk Dairesi tarafından bir kez daha incelendi ve Yılmaz'ın 10 bin dolar ödemeye devam etmesine karar verildi. Mahkeme, Yılmaz'ın bu miktarı ödeyebilecek ekonomik güce sahip olduğuna hükmetti.

CEM YILMAZ'DAN AÇIKLAMA
Kararın ardından Cem Yılmaz, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaptı. Yılmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Hülya Avşar: Günah keçisi ilan edildim Hülya Avşar: Günah keçisi ilan edildim

"Evet bütün haberler, yorumlar haklı. Cimriyim ve çocuğumla ilgilenmiyorum. Bu bilinen bir gerçek ve tabi ki oğlumu tek başıma yaptım. İyi eğlenceler… Minik not 11 yıl önce boşandım. (dünyada bir ilk)"

Yılmaz'ın bu açıklaması, mahkemenin kararına ve kamuoyunda kendisi hakkında yapılan yorumlara yönelik bir sitem olarak değerlendirildi.

AHU YAĞTU'NUN İTİRAZI
Ahu Yağtu ise, nafakanın düşürülmesine itiraz ederek, çocuğun eğitimi ve gelişimi için masrafların arttığını belirtmişti. Mahkeme, Yağtu'nun bu itirazını dikkate alarak, mevcut nafaka miktarının devam etmesine karar verdi.

Editör: Burak Hakkı Polat