Sosyal medya fenomeni olarak tanınan Nihal ve Bahar Candan kardeşler, kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından dolayı hapis cezasına çarptırıldı.

Kardeşlerden Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilirken, soruşturma sürecinde iddianamenin detayları da ortaya çıktı. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede; 38 müşteki, 1 müşteki şüpheli ve Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 21 şüphelinin yer aldığı belirtildi.

ÖZEL TOPLANTILARDA MAĞDURLARI KULANMAK İÇİN KULLANILDILAR

Hayranı sahneye atladı, Hadise darbe aldı Hayranı sahneye atladı, Hadise darbe aldı

Bahar ve Nihal Candan'ın örgüt içindeki rollerine vurgu yapılan iddianamede, kardeşlerin önce televizyon programlarına katılarak ün kazandıkları, ardından magazin programlarında yer alarak "sosyal medya fenomeni" olarak tanındıkları ve toplumda geniş bir kesim tarafından tanındıkları ifade edildi. Bu nedenle, suç örgütü tarafından düzenlenen özel toplantılarda mağdurları kandırmak için etkin bir rol oynadıkları ve örgüt elebaşlarından biri olan Onur Apaydın ile yakın ilişkilerinin olduğu belirtildi.

Bahar Candan hakkında "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından 14 ila 44 yıl arasında hapis cezası talep edilirken, Nihal Candan'a ise aynı suçlardan 8 ila 24 yıl arasında hapis cezası istendi.

ÖRGÜTÜN GİZLİ KASASI

Örgütün lideri olarak belirtilen Onur Apaydın ve İlker Oflu'nun, sazan sarmalı yöntemiyle sözde kamu kurumlarından araçlar aldığı ve bu araçları piyasa fiyatlarından yüzde 25 indirimli olarak vatandaşlara sattığı belirtildi. Örgütün yaklaşık 41 milyon 526 bin lira değerinde dolandırıcılık eyleminde bulunduğu ortaya çıkarken, Bahar Candan'ın örgütün gizli muhasebecisi ve kasası olduğu ifade edildi.

Bahar Candan'ın, örgütün bankacılık, nakit para işlemleri ve sanal para ödemelerini kendi hesabı üzerinden gerçekleştirdiği belirtildi. Candan kardeşlerin sosyal medyada yüksek takipçi sayısına sahip olmalarının, mağdurların örgüte güven duymasına neden olduğu da vurgulandı.

Mağdurların haklarını aramak istemesi durumunda tehdit edildiği kaydedilen iddianamede, suç örgütünün mağdurların kişisel zaaflarını tespit edip bunları kullanarak yaklaştığı ve dolandırıcılık eylemi için gerekli hazırlıkları yaptığı belirtildi.

"ONUR'DAN ALDIĞI PARAYI ÇEVREYE SAÇIYORDU" İDDİASI

İddianamede yer alan şüpheli ifadelerine göre ise Nihal Candan ile Onur Apaydın'ın 7 senelik bir birliktelikleri olduğu da belirtildi.

Başka bir tanığın ifadesine göre ise Nihal Candan'ın örgütün kasası konumunda olduğu ve 2018 yılında Apaydın'ın güzellik salonu açıp kara para faaliyetlerini bu iş yeri üzerinden devam ettirdiği belirtildi.

İddianamede yer alan bir müşteki, "Operasyondan yaklaşık 15 gün önce bir otelin çok lüks restoranında yemeğe davet edildim. Bahar ve Nihal de vardı. Hatta 2 yan masada onların annesi oturuyordu. O akşam Onur, Bahar Candan’ların evinde kaldı. Yemekten sonra bir gece kulübüne gidildi. Gece kulübünde Bahar Candan, Onur’dan aldığı parayı çevreye saçıyordu." İfadesinde bulundu.

Editör: Burak Hakkı Polat