Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 19 Mayıs mesajı

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen hala tahliye edilmeyen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliği, iddialara göre önümüzdeki hafta düşürülecek. Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre, TBMM Genel Kurulu'nu AKP'li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ yönetecek ve Atalay hakkındaki kararı okutacak.

Atalay, vekilliğin düşürüldüğü tarihten itibaren 7 gün içinde kararın anayasaya, kanuna veya içtüzüğe aykırılığı iddiasıyla AYM’ye başvurabilecek. AYM ise, iptal istemini 15 gün içinde kesin karara bağlamak durumunda olacak.

AKP'li bazı yetkililerin değerlendirmesine göre, Atalay'ın vekilliğinin düşmesinin ardından AYM yeni bir karar ortaya koyacak ve muhtemelen Atalay hakkında tahliye ve iade kararı verecek. Bu kararın Meclis'e gönderilmesiyle birlikte Meclis'in de gereğini yapması bekleniyor.

Önceki günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un bir araya gelerek Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesi için üçlü bir görüşme gerçekleştirdikleri bildirilmişti.