Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Keçiören'de gerçekleştirdiği ziyarette, CHP'ye ait belediyeleri hedef alarak Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borç durumunu gündeme getirdi ve AKP adayı Turgut Altınok için destek istedi.

Işıkhan, yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçlarını vurgulayarak, "En borçlu belediyeler CHP'ye ait. Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketleriyle birlikte SGK’ya en borçlu belediyesi" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin son 5 yılda prim borcunun 20 katına çıktığını belirtti.

İşıkhan, CHP'li belediyelerin SGK borçlarını ödemekte zorlandığını savunarak, "Bu borçlar, belediyelerin öncelikli olarak devlete ödemesi gereken belediye işçilerinin sigorta prim borçlarıdır" şeklinde konuştu.

Saadet Partisi’nin kongre tarihi belli oldu Saadet Partisi’nin kongre tarihi belli oldu

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin iddia edilen borç durumuyla ilgili eleştirilerini sürdüren Işıkhan, "Ankara'ya son 5 yılda elle tutulur tek bir yatırımı olmamıştır. Hiçbir icraat olmadan ne yazık ki 5 yıllık süreci bitirmiş oldu. Ankara'nın ve Keçiören'in kaybedecek bir 5 yılı daha yoktur" dedi.

Bakan Işıkhan, konuşmasında AKP adayı Turgut Altınok için de oy isteyerek, "Keçiören'in de Ankara'yı da bütün şehirleri de AK Parti belediyeciliği ile, çağımıza uygun projelerler her alanda dünya standartlarının üzerine çıkaracağız. Bu dava için ortaya koyduğumuz özverinin şahidi olarak Keçirören'in Tugut Altınok başkanımızla geçen eser ve hizmet dolu yıllarından sonra zafer çoktan başkanımızla. Tekrar belediyecilik tarihinde yeni bir sayfa açacağına yürekten inanıyorum" sözlerini sarf etti.