Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Katar merkezli haber kanalı Aljazeera'ya yazılı bir röportaj vererek, Türkiye'nin bölgesel güvenlik meseleleri ve terörle mücadele stratejilerine dair kapsamlı açıklamalarda bulundu. Güler, özellikle Irak ve Suriye'deki operasyonlara vurgu yaparak, "Irak ve Suriye’de terör koridoruna asla izin vermeyeceğiz" mesajını net bir şekilde iletti.

Münevver Karabulut’un babası otopsi fotoğrafları hakkında konuştu Münevver Karabulut’un babası otopsi fotoğrafları hakkında konuştu

Röportajın başında Bakan Güler, Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılıkla hareket ettiğini ve özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Güler, bölgedeki istikrarsızlıkların terör örgütleri tarafından istismar edildiğini ifade ederek, Türkiye'nin sınırlarını emniyet altına almak ve terörü kaynağında yok etme stratejisini uygulamaya koyduğunu dile getirdi.

Irak ve Suriye'nin kuzeyinde icra edilen harekâtlarla sınırların ve milletin güvenliğini sağladıklarını belirten Güler, ülkenin güneyinde kurulmak istenen terör koridorunu da parçaladıklarını ifade etti. Güler, terörle mücadele konusundaki tutumlarının nett olduğunu vurgulayarak, uluslararası iş birliği çerçevesinde hareket ettiklerini belirtti.

Röportajın ikinci bölümünde Bakan Güler, PKK tarafından yapılan saldırıları değerlendirdi. Güler, terörle mücadelede elde ettikleri başarılar sonucunda PKK'nın hareket kabiliyetinin zayıfladığını, sınırlara silah ve mühimmat aktarımlarının engellendiğini söyledi. Ağır tahribata uğrayan terör örgütünün, çetin arazi ve kış şartlarından yararlanarak saldırılar düzenlemeye çalıştığını ifade etti. Güler, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı mücadelesinin devam edeceğini ve teröristlerin her çırpınışının yeni bir yok oluş olacağını belirtti.

Sonuç olarak, Bakan Güler, Türkiye'nin, halkının ve sınırlarının güvenliği için uluslararası hukuk ve meşru müdafaa çerçevesinde operasyon yapma hakkına sahip olduğunu vurgulayarak, "Güney sınırlarımız boyunca bir 'terör koridoru' kurulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz" dedi.