Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde yürütülen Ayhan Bora Kaplan suç örgütü soruşturması kapsamında gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan getirildi. Çelik, Ayhan Bora Kaplan'ın avukatıyla görüştüğü iddiasıyla sosyal medyada gündeme gelmişti.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüyle ilgili iddialarda adı geçen Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılmıştı. Çelik'in yerine yeni atama yapıldı.

Ankara Emniyet Müdür Yardımcılığı Görevine Yeni Atama
"Hükümete komplo iddiası" nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı.

Ne Olmuştu?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ağır suçlamalar yer alıyor. Bu suçlar arasında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten adam öldürme', 'nitelikli kasten adam öldürme', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli yağma', 'eziyet', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'suç üstlenme' ve 'suçluyu kayırma' bulunuyor. Kaplan ve örgüt üyeleri için 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası istendi.

Üst Düzey Emniyet Mensupları Gözaltına Alınmıştı
Yurt dışına kaçan gizli tanık Serdar Sertçelik'in "kumpas" iddiaları sonrası Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki birçok kamu görevlisi gözaltına alındı. Bu kapsamda Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve Müdür Yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı ve gözaltına alındı.

Gözaltı Sayısı 8'e Ulaştı
Kerem Gökay Öner serbest bırakılırken, devam eden soruşturmada şüpheli Şevket Demircan ile firari sanık Serdar Sertçelik arasındaki iletişime aracılık eden N.Ö.K. de gözaltına alındı. Toplam gözaltı sayısı 8'e yükseldi.

Şüphelilerin Dijital İnceleme İşlemleri Sürüyor
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "Devam eden soruşturmada; firari sanık S.S. ile şüpheli Ş.D. arasındaki iletişime aracılık eden N.Ö.K. gözaltına alınmıştır. Halen gözaltında 8 şüpheli bulunmaktadır. Şüphelilerin dijitallerinin inceleme işlemleri devam etmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu.

Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi! Selçuk Bayraktar’dan Filistin makalesi!

Soruşturmada "M7" kod adıyla gizli tanıklık yapan Sertçelik'in gözaltındayken kimlerle görüştürüldüğü, elektronik kelepçeyle nasıl kaçtığı ve bazı siyasetçi ve bürokratların dosyaya neden dahil edilmek istendiği gibi sorulara yanıt aranıyor.

Editör: Burak Hakkı Polat