MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam’da gerçekleştirilen Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

28 Şubat Hükümlülerinin Tahliyesi
Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantının ardından gazetecilerle buluşan Bahçeli, 28 Şubat davası hükümlülerinin tahliyesiyle ilgili soruları yanıtladı. Bahçeli, "28 Şubat olayları, özellikle AK Parti ve ona gönül vermiş insanları üzen bir olay olmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımız anayasal hakkını kullanarak hepsinin tahliyesine karar vermiştir. Bu kararı anlamak ve değerlendirmek gerekir. Cumhurbaşkanı, cezaevindeki hayat şartlarının zorluğu nedeniyle 80 yaş üstü kişilerin tahliyesine insani bir yaklaşım göstermiştir. Bu adımın istismar edilmemesi gerekir" dedi.

Çetin Doğan'ın Açıklamalarına Eleştiri
Tahliye edilen Çetin Doğan’ın, "Bu af değil, anayasal görevin geç yerine getirilmesidir" şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Bahçeli, "Çetin Doğan'ın cezaevinden çıktıktan sonra yaptığı açıklama uygun olmamıştır. Ben cezaevi müdürü olsaydım, 'Çetin Doğan, sen orada yoksun' diye geri içeri alırdım. Türkiye'de zor şartlarda hayatını sürdürebilecek imkânlardan yoksun insanlara Cumhurbaşkanı'nın vicdani ve insani yaklaşımıyla sağlanan bu tahliye adımı, takdirle karşılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Futbola Dair Yorumları
Bahçeli, Karagümrük taraftarı olduğunu belirterek, "Karagümrük’ün küme düşmesine rıza göstermiyorum. Karagümrük Süper Lig'de kalmalıdır. Bu aynı zamanda futbolun gümrüğüdür" dedi.

Başörtüsü Meselesi 
Başörtüsü meselesinin Türkiye’de artık çözüldüğünü ifade eden Bahçeli, "Türkiye'de başörtüsü meselesi bitmiştir. Üniversitelerde ve sağlık kurumlarında örtülü hanımlar bulunmaktadır. Bu konuyu gündeme taşımak toplumu karıştırmak için yapılan bozgunculuk faaliyetleridir" şeklinde konuştu.

İyi Parti’de istifalar devam ediyor İyi Parti’de istifalar devam ediyor

Bahçeli'nin Müziğe İlgisi
Gazetecilerle sohbet sırasında sevdiği şarkılardan bahseden Bahçeli, Hande Mehan’ın "Bir Kızıl Goncaya Benzer Dudağın" şarkısını açarak basın mensuplarıyla birlikte dinledi.

Editör: Burak Hakkı Polat