Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum’a canlı yayın teklifi

  Ruhsar Pekcan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını devlet başkanına iletti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de selamlarından dolayı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti ve Pekcan'dan sayın Erdoğan'a teşekkürlerini selamlarını iletmesini istedi.


   Ruhsar Pekcan, Azerbaycan'ın Türkiye'deki başarılarından gurur duyduğunu belirterek, Türk halkının Azerbaycan'daki olayları ve Büyük Vatanseverlik Savaşı sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in faaliyetlerini yakından takip ettiğini ve elde edilen başarılardan memnun olduğunu söyledi.


   Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk halkının desteğini her zaman hissettiğini ve Türk halkının savaşta Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurguladı. Devlet başkanı, savaşın ilk gününden bu güne kadar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı önemli açıklamaları övdü. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türk medyasının Büyük Vatanseverlik Savaşı'ndaki faaliyetlerine değindi ve savaşla ilgili bilgilerin dünyaya yayılmasındaki özel rolünü taktir etti.


   Hem savaş sırasında hem de sonrasında Türk kamuoyundan çok sayıda destek mektubu aldığını belirterek, bunun birliğimizin bir ispatı olduğunu da sözlerine ekledi.
  Ruhsar Pekcan ve heyeti, Aliyev'i ziyaretinin ardından Azerbaycan Parlamentosuna ziyarette bulundu.


   Heyet, Milli Meclis Başkanı Sahiba Gafarova tarafından kabul edildi. Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin gelişmesine yönelik beklentiler ve diğer konular görüşüldü.

Haberhergun