Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri Devlet Bahçeli'den cezaevinden çıkan Çetin Doğan'a eleştiri

31 Mart seçimleri öncesinde İzmir'de yaşanan siyasi gerginlikte, AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'ın suya yüzde 50 indirim vaadi CHP'den tepki çekti. CHP Sözcüsü Deniz Yücel, AKP'nin bu sözleriyle rüşvet gibi bir anlayış sergilediğini ifade ederek, "Madem suya yüzde 50 indirim yapabiliyorsunuz, o zaman adama sormazlar mı neyi bekliyorsunuz diye?" şeklinde konuştu.

AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, 3 Şubat'ta Buca'da yaptığı konuşmada, "İnşallah göreve geldiğimizde ilk iş olarak en büyük, en temel ihtiyaç olan suyun ücret tarifesinde yüzde 50 oranında indirime giderek vatandaşlarımızın su faturalarını yarı yarıya indireceğiz" demişti. Bu sözler üzerine CHP Sözcüsü Deniz Yücel, yazılı bir açıklama yaparak, Dağ ve İnan'ın bu vaatlerini ciddiyetsiz olarak değerlendirdi.

Deniz Yücel, "AKP'nin İzmir Adayı Hamza Dağ ve Eyyüp Kadir İnan'ın yüzde 50 su indirimini İzmirlilere adeta bir rüşvet gibi sunmaları, tam da AKP iktidarına yakışan bir anlayış. Mevcut AKP'li büyükşehir belediyelerinin olduğu tüm illerde neden suya yüzde 50 indirim yapmıyorsunuz? Niye seçimi bekliyorsunuz? İzmir kıyılarına, doğasına göz dikenlere geçit vermez. İzmir, CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetilmeye devam edecek. Kimse boş hayallere kapılmasın" ifadelerini kullandı.

AKP İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan ise CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay'a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Cemil Tugay diyor ki, 'Siz ülkedeki enflasyonu indirin, biz suyu bedava veririz.’ İşte senin belediyecilikten anladığın bu kadar. Sadece enflasyon İzmir'de mi var?" demişti. Bu açıklamalara da CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "AKP milletvekili Sayın İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cemil Tugay’a laf söylemek isterken kendi iktidarları ve genel başkanlarının ülkeyi düşürdüğü durumu ilan etmiş" şeklinde cevap verdi.