Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin depremzedelere teslim edilen köy evleri ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından çıkan tartışmalara Bakan Özhaseki'den açıklama geldi. Sosyal medya platformu X üzerinden katıldığı canlı yayının görüntülerini paylaşan Bakan Özhaseki, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek, vatandaşların gerçek ifadesini paylaştı.

Bakan Özhaseki, canlı yayındaki çıkışının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Deprem gibi hayati bir konuda bile algı çalışması yapmak isteyenler, vatandaşlarımızın söylediklerine kulak versinler. Vatandaşımız şöyle söylüyor: 'Bize mis gibi villa verdiniz.' Vefat eden kardeşlerimizi geri getiremeyiz. Ancak geride kalan yakınlarına sağlam, güvenli konutlar teslim etmeye devam edeceğiz."

İSKİ açıkladı: İşte İstanbul'da barajların doluluk oranı İSKİ açıkladı: İşte İstanbul'da barajların doluluk oranı

Bakan Özhaseki'nin paylaştığı görüntülerde, depremzedelerle yapılan görüşmelerde vatandaşların ifadelerine yer verildi. Bakan, depremzedelere misafir olduğu ev sahiplerinin, "Allah razı olsun, yıkıldığı iyi olmuş, bize mis gibi villa verdiniz" şeklindeki sözlerini paylaşarak, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve çarpıtıldığını belirtti.