AKP yandaşı Abdurrahman Uzun, Türklük’e hakaret etti

Sosyal medyada yayınlanan videosunda Abdurrahman Uzun “ulan Türklük eğer İslam yoksa boş bir şeydir” dedi.

ABDURRAHMAN UZUN KİMDİR?

Abdurrahman Uzun, 16 Mayıs 1981’de Rize’nin Kendirli beldesinde doğmuştur. İlkokulu Rize’de, orta ve lise eğitimini İstanbul İmam-Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Sahne Sanatları’nın ardından Beykent Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü’nden mezun olmuştur. Ortaokul yıllarında tiyatro eğitimi alan Uzun, 1999 yılından itibaren profesyonel oyunculuk ve program sunuculuğu yapmaya başlamıştır. Birikim Eğitim Kurumları’nda drama öğretmenliği, Bağcılar Belediyesi’nde tiyatro öğretmenliği yapmıştır. Yönetmen Mesut Uçakan ile birlikte tanıtım filmleri ve sinema filmi projelerinde çalışmıştır.

ASALA’nın şehit ettiği kahramanlarımızın adına "Dışişleri Şehitleri Anıtı" yapılacak! ASALA’nın şehit ettiği kahramanlarımızın adına "Dışişleri Şehitleri Anıtı" yapılacak!

2007 yılında Mavi Karadeniz TV’de ‘Dalga Dalga Karadeniz’ isimli programın yapımını ve sunumunu üstlenen Uzun, bu programla Karadeniz’in doğal, kültürel ve sosyal zenginliklerini ekrana taşımıştır. Programın yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında birçok toplantı, şenlik, kongre gibi programların sunumlarını da gerçekleştirmiştir. 2014 yılında Patika Ajans Reklam Tanıtım ve Organizasyon firmasını kuran Uzun, 2017 yılında ise Ajans, Organizasyon, Haber Merkezi ve Web TV bölümlerini Uzer Medya Ltd. Şti. çatısı altında toplamıştır.

Abdurrahman Uzun, aynı zamanda bir yazar olarak da tanınmaktadır. Kul Ahmet - Haydi, Ya Nasip! (2019), Çatı (2019) ve Onun Adı Sezar (2019) isimli üç kitabı bulunmaktadır. Kitaplarında hem kendi hayatından kesitler hem de Türkiye’nin yakın tarihine dair önemli olaylar yer almaktadır. Abdurrahman Uzun’un YouTube kanalında da birçok video bulunmaktadır. Bu videolarda hem güncel konulara dair tespitler hem de eğlenceli skeçler yer almaktadır. Abdurrahman Uzun’un yazıları, programları ve videoları ile milyonlara ulaştığı söylenebilir.