Otomotiv devi Stellantis, Kaliforniyalı elektrikli hava taksi geliştiricisi Archer Aviation'daki hisselerini arttırdı.

TİKTOK o ülkede yasaklanıyor TİKTOK o ülkede yasaklanıyor

Stellantis, Kaliforniyalı elektrikli hava taksisi geliştiricisi Archer Aviation'daki hisselerini 8,3 milyon hisse arttırdı.

Bu ilk aşama 40.5 hektarlık bir alanda yaklaşık 3.25 hektarlık bir üretim tesisinin inşasını içeriyor. Yılda 650 uçağa kadar üretim yapabilecek şekilde tasarlanan bu tesis, hacim bakımından uçak endüstrisindeki en büyük tesislerden biri olacak.

Ortaklığın bir parçası olarak Archer'ın, basın açıklamasında "Stellantis'in kapsamlı üretim, tedarik zinciri ve tasarım uzmanlığı ile Archer'ın eVTOL uçağının tasarımı, geliştirilmesi ve ticarileştirilmesi konusundaki uzmanlığından yararlandı" ifadelerine yer verildi. Uçağın kendisi bir pilot ve dört yolcuya kadar taşıyabiliyor. "Midnight" adı verilen model, her seferinde yaklaşık on dakika süren yerde şarj durakları ile yaklaşık 30 ila 80 kilometrelik ardışık kısa mesafeli uçuşlar için optimize edildi.

Archer'ın kurucusu ve CEO'su Adam Goldstein ise kendinden emin bir şekilde, "Dünyanın gökyüzünde hareket etme şeklini değiştirmenin eşiğindeyiz" dedi. Goldstein daha sonra şu sözleri kullandı:

"Archer ve Stellantis, şehir içi ulaşımı yeniden tanımlamak ve dünya şehirlerine ve hissedarlarımıza muazzam bir değer sunmak için nesilde bir kez ortaya çıkacak bir fırsatı gerçekleştirmek üzere yan yana çalışıyor."