Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin öldüğü helikopter kazasının ardından Akıncı İHA'nın helikopter enkazını nasıl bulduğunu anlattı.

Bingöl’de korkutan deprem! Bingöl’de korkutan deprem!

Bayraktar, konuşmasında şu önemli noktalara değindi: "İş yerindeydim ve ekip arkadaşlarımla beraber çalışıyorduk. Batman, Van ve Azerbaycan'daki ekiplerimizle koordineli bir şekilde teknik destek sağladık.

"DÜNYADA BÜYÜK YANKI UYANDIRDI"

Bu operasyon, tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. 260 km/s hızında rüzgarın yanı sıra kar, tipi ve boran gibi zorlu hava koşulları vardı. Akıncı İHA, en hızlı şekilde hedef bölgesine ulaştı. Bu kadar yoğun hava muhalefetine rağmen vadinin içine girerek görevi başarıyla tamamladı. Bu şartlarda dünyada bu görevi gerçekleştirebilecek İHA, AKINCI gibi."

"EKİPLERİMİZ VE TSK BÜYÜK ÖZVERİYLE ÇALIŞTI"

Bayraktar, görevli AKINCI'nın yönlendirildiğini ve operasyonun dünya çapında büyük bir etki yarattığını belirtti. "Bu operasyon, gücümüzü tüm dünyaya gösterdi. Sabaha kadar süren faaliyetler boyunca ekiplerimiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri büyük bir özveriyle çalıştı. İran halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum," dedi.

Editör: Burak Hakkı Polat