Geçtiğimiz günlerde Panathinaikos'tan ayrılan ünlü teknik direktör Fatih Terim, kamuoyunda "Fatih Terim fonu" olarak bilinen dolandırıcılık olayıyla ilgili Denizbank'a dava açtı. Terim, banka ve sorumlular hakkında maddi ve manevi tazminat talep ediyor.

Fatih Terim'in Tazminat Davası
Fatih Terim, spor dünyasının tanınmış isimlerinden Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da dolandırıldığı "Yüksek Gizli Fon" davasında mağdurlardan biri oldu. Denizbank Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı davada, Terim de zarar görenler arasında yer alıyor.

Avukatlarının Açıklamaları
Fatih Terim'in avukatları Okan Demirkan ve Dr. Nevzat Kaan Karcılıoğlu, konuyla ilgili bir açıklama yaparak müvekkillerinin yaşadığı mağduriyeti dile getirdi. Avukatlar, "Fatih Terim, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davaya taraf olmamasına rağmen hakkında birçok asılsız yorum yapılmıştır. Terim, bu süreç boyunca adli süreçlere duyduğu saygı nedeniyle açıklama yapmamıştır. Ancak, yakın zamanda maddi ve manevi tazminat davaları açmıştır," dedi.

Başakşehir kritik maçı bol golle tamamladı Başakşehir kritik maçı bol golle tamamladı

Denizbank ve Sorumlulara Dava
Terim adına Denizbank aleyhine İstanbul Tüketici Mahkemeleri'nde maddi tazminat ve İstanbul Asliye Hukuk Mahkemeleri'nde manevi tazminat davaları açılmıştır. Ayrıca, Terim 2 Haziran 2023'te İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek müşteki sıfatıyla beyanını vermiş ve suç duyurusunda bulunmuştur.

Dolandırıcılık Olayının Detayları
Denizbank Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan, müdürlük görevini yürütürken yüksek kâr getirisi olan güvenilir bir fon bulunduğunu iddia ederek Fatih Terim ve birçok tanınmış futbolcuyu yaklaşık 25 milyon dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandırdı. Erzan ve diğer sanıklar, nitelikli dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanıyor. Erzan için 285 yıla kadar hapis cezası istenirken, diğer sanıklar için 3 ila 65 yıl arasında hapis cezaları talep ediliyor.

Gelecek Açıklamalar Bekleniyor
Terim'in avukatları, "Müvekkilimiz Fatih Terim, adli süreçlere duyduğu saygı nedeniyle şu ana kadar açıklama yapmamayı tercih etmiştir. Ancak, hukukun izin verdiği ölçüde gerekli açıklamalar yapılacaktır," ifadelerini kullandı. Bu dava, spor dünyasında büyük yankı uyandırdı ve gelişmeler yakından takip ediliyor.

Editör: Burak Hakkı Polat