Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele... Erbakan'dan "yeni anayasa" açıklaması: Burada asıl mesele...

Balıkesir'de seçim döneminde verilen seçim vaatlerinden biri olan toplu taşıma indirimi ve ücretsiz seyahat imkanı, seçim sonrasında beklenmedik bir kararla iptal edildi. AK Parti'nin adayı Yücel Yılmaz, seçim öncesinde öğretmen ve sağlık çalışanlarına yönelik yüzde 40'a varan indirim ve öğrencilere sınav dönemlerinde ücretsiz toplu taşıma sözü vermişti. Ancak seçimi kazanan CHP adayı Ahmet Akın'ın başkanlığında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu seçim vaadini iptal etti.

Bu karar, kent sakinleri arasında büyük bir hayal kırıklığına neden oldu. Toplu taşıma şoförü Gökhan Köse, bu durumu şu sözlerle aktardı: "Saat 07.00'den beri çalışıyorum. Bu kartlarla ilgili büyük sıkıntı var. Normalde 10 TL kesiliyordu ama öğretmen ve sağlık çalışanlarına verilen indirimler geri alındı. İnsanlar 'neden 15 kesiliyor, neden böyle oluyor' diye tepki gösteriyor. Giderayak yine bir sürpriz oldu yani."

Öğrenci Rabia Gülşah Gültaş da durumu şöyle değerlendirdi: "Yaklaşık 3 yıldır Balıkesir Üniversitesi öğrencisiyim. Şu anda ise kartımızı bastığımızda öğrenci indirimi olan ücreti bizden kesiyor, ücretsiz hakkımızı kaybettik. Sınav sürecimiz bir hafta daha devam edecek, bu süreçte ücretsiz bir şekilde okulumuza gitmeyi bekliyorduk."

Seçim sonrası alınan bu karar, kentteki vatandaşlar arasında tepkilere yol açarken, toplu taşıma hizmetlerinin geleceği ve vatandaşların beklentileri konusunda önemli tartışmaların yaşanmasına neden oldu.