Pervari ilçesinde meydana gelen silahlı kavga, bölgede endişe yarattı. İki aile arasındaki anlaşmazlık sonucu çıkan çatışmada, DEVA Partisi Belediye Başkan adayı İsmail Bilen'in kardeşi Dündar Bilen ile AK Parti Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın kardeşi Lokman Özcan, Mustafa Özcan ve iki yeğeni silahla yaralandı. Olay yerine sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilirken, yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Tarihte bugün; 1 Mayıs Tarihte bugün; 1 Mayıs

Yaralılardan bazıları Şırnak'a sevk edilirken, diğerleri ise Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. Yetkililer, olayın ardından Pervari ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 3 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ilçe merkezi ve bağlı tüm köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiği belirtildi. Vatandaşların can ve mal güvenliği açısından yasağa uyması gerektiği vurgulandı.

Olayla ilgili olarak geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı bildirilirken, güvenlik güçleri bölgede önlemlerini artırdı. Siirt Valiliği, kamu düzeni ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için gerekli tüm önlemlerin alınacağını ifade etti.