İstanbul'da düzenlenen "Dördüncü Medya Buluşması İstişare Toplantısı"nda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ve RTÜK yetkilileri ile dizi ve film yapımcıları arasında detaylı ve verimli görüşmeler gerçekleşti. Toplantıya katılan 40'a yakın isim, medya sektöründeki mevcut durumu ve sektördeki sorunları masaya yatırdı.

Yapımcılar, aynı anda birçok dizinin yayında olmasının neden olduğu büyük rekabet ve reyting kaygılarından söz ederek, sektördeki zorluklara dikkat çekti. Ayrıca, artan maliyetlerin birçok şirketi zor durumda bıraktığını ve bu konuda çözümler arandığını ifade ettiler. Vergi konusundaki yüksek maliyetlere dikkat çeken sektör temsilcileri, bütçelerinin önemli bir kısmının vergilere gittiğini belirterek, bu konuda yapılacak kolaylıkların sektöre büyük katkı sağlayacağını vurguladılar.

Toplantıda bazı yapımların eleştirilirken, iyi yapımların da alkışlanması gerektiğine vurgu yapıldı. Dizi ve filmlerin ödüllendirilmesi konusu masaya yatırıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dizi ve filmleri kültürel diplomasinin ve "yumuşak gücün" önemli bir unsuru olarak nitelendirdi. Bakan Göktaş, yapımcıların vergi konusundaki taleplerini ilgili Bakanlıklara ileteceğini belirtti ve sektör temsilcilerine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ayrıca, "Reyting uğruna toplumsal değerleri çiğnemeyelim" çağrısı yaptı ve bazı dizilerin toplumsal etkilerine dikkat çekti.

Ülkücü Cengiz Baktemur şehadetinin 42. yılında unutulmadı Ülkücü Cengiz Baktemur şehadetinin 42. yılında unutulmadı

Toplantıda sektör temsilcilerinden birinin, "Dizilerde kötü karakterlere ihtiyacımız var. Ancak o şekilde iyi karakterlerin hikayesini anlatabiliriz" ifadesine Bakan Göktaş'ın, bazı dizileri eleştirerek, "Bir dizide herkes mi kötü veya entrikacı olur" sorusuyla cevap verdiği bildirildi.