Göç İdaresi Başkanlığı, Türk heyetinin Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Afganlara kolay vize verileceği iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Ziyaretin amacı, Türkiye'deki düzensiz göçmen konumundaki Afgan vatandaşlarının geri dönüş süreçlerini ele almaktı.

Göç İdaresi Başkanlığı, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Türk heyetinin Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyarette Afgan vatandaşlarına kolay vize verileceği iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Açıklamada, Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesinin kesintisiz bir şekilde devam ettiği ve bu mücadelenin bir parçası olarak kaynak ülkelerle ikili temasların sürdüğü vurgulandı.

"Türkiye'deki Düzensiz Afgan Göçmenlerin Geri Dönüşü Ele Alındı"

Göç İdaresi Başkanlığı, ziyaretin amacının Türkiye'deki düzensiz Afgan göçmenlerin geri dönüş süreçlerini ele almak olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, "Türkiye'nin düzensiz göçle mücadelesi kapsamında, Göç İdaresi Başkanlığı heyetinin Afganistan'a gerçekleştirdiği ziyarete ilişkin gerçek dışı iddialar hakkında açıklama yapma ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Düzensiz göçle mücadelenin kesintisiz bir şekilde yürütülmesi ve düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri dönüşlerinin sağlanabilmesi için kaynak ülkelerle ikili temaslarda bulunulması gerekmektedir. Afganistan'a bu çerçevede gerçekleştirilen ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde, düzensiz göçle mücadelede kararlılığımız vurgulanmış ve ülkemizde düzensiz göçmen konumunda bulunan Afganistan vatandaşlarının geri dönüş süreçleri ele alınmıştır," ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netenyahu’ya Hitler benzetmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Netenyahu’ya Hitler benzetmesi!

Türk Bayrağı Neden Konulmadı?

Açıklamada ayrıca, Türkiye'nin Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımadığı için toplantılarda Türk bayrağının yer almadığı belirtildi. "Ülkemiz, Afganistan geçici hükümetini resmi olarak tanımadığı için bu tür toplantılarda bayrağımız konmamaktadır. Bahse konu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Göç İdaresi Başkanlığı olarak düzensiz göçle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz," denildi. Ziyarette, Türkiye'nin Kabil Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve ilgili kurum yetkililerinin de katıldığı belirtildi.

Editör: Burak Hakkı Polat