Bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağı açıklanmasına rağmen asgari ücrete ikinci zam beklentisi sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ara zam gündemde yok. Daha önce de soruldu bu soru. Aynı düşüncemizi koruyoruz. Enflasyonla ilgili gelen verilerimiz çok güzel” ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Kızılcahamam'da bir otelde gerçekleştirilen "Ülkü Ocakları İl Başkanlarına Yönelik Eğitim Programı'na katıldı. Bahçeli, programın ardından gazetecilerle sohbet etti. MHP Lideri Bahçeli gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorusuna da yanıt verdi. 

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM SORUSUNA YANIT

“Asgari ücretle ilgili bir düzenleme gelir mi?” sorusuna yanıt veren MHP Lideri Bahçeli, "Asgari ücretle muhatap olanların refah seviyesini yükseltmek bu ülkede yaşayan her insanın asli görevi olmalıdır. Buna benzer bir teklif gelirse biz de gerekli katkıları yaparız” ifadeleri kullanıldı.

SOKAK HAYVANLARI TARTIŞMASINA İLK AÇIKLAMA

Sokak hayvanlarına dönük yasal düzenleme bir süredir tartışma konusu. Bahçeli, durumu "Çok tehlikeli" olarak ifade ederken "Zannediyorum ki Meclis ve hükümet nezdinde ele alınacak. Belediyeler nezdinde tasarruf sağlanak" sözleriyle değerlendirdi. Bahçeli, "Köpeğin gözüne bakarsanız uyutulmasına içiniz kıyamaz" yönündeki ifadelerinin belirtilmesi üzerine Bahçeli, "Tartışma çok farklı boyutlara götürüyor. Türkiye'de ve dünyada çok şeyler oluyor. Çok insan açlık sınırının altında, işsiz, kimsesiz. Birçok olaylarla karşı karşıya. İnsanları sevmekten uzak kalanların hayvanları sevmeye yönelmeleri acaba insanları sevmekteki güçlükten mi kaynaklanıyor, onu da bilmek lazım. Benim alanıma girmiyor." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BİLDİĞİNİ İRAN'DAN ÖĞRENECEK DEĞİLİZ"

Sokak hayvanları düzenlemesinde belediyelere yeni yaptırım Sokak hayvanları düzenlemesinde belediyelere yeni yaptırım

İran Cumhurbaşkanının yaptığı helikopter kazasında arama kurtarma çalışmaları gerçekleştiren Akıncı'ya yönelik 'milli değil, helikopterin yerini Akıncı bulmadı' söylemlerinin sorulması üzerine Bahçeli, "İşte ona katılmıyorum. Yani Türkiye'nin bildiğini İran'dan öğrenecek değiliz. Türkiye bir hizmet sunmuştur ve onda da sonuç almıştır. İftihar etmek lazım. Başkaları üzerinden Türkiye'yi sorgulamaya, hükümeti yetersiz görmeye veyahut da mücadele veren insanları yok farz etmek doğru yaklaşımlar değil. Türkiye'nin hizmetlerinde haklı buldukları bir şey yok. Bu kadar da uzun süreli Türkiye düşmanlığı da doğru değil, insanların sağlığını bozar bu. Akıncılar gitmiş, bulmuşlar, çıkartmışlar" ifadelerini kullandı.

Editör: Burak Hakkı Polat