Abdullah Çatlı’nın ağabeyi Zeki Çatlı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Nevşehir’de bir Bulvar’a Abdullah Çatlı isminin verileceğini duyurdu.

“Yıllardır uğraşıp on binden fazla imza topladığımız, her dönem belediye başkanlarından talep ettiğim "Abdullah Çatlı" isminin Nevşehir'de bir bulvara verilmesi bugün başarıyla bir sonuca ulaşacak. Nevşehir Belediye Başkanı Sayın Rasim Arı'ya şimdiden teşekkür ediyor, kutluyorum.”

Zeki Çatlı

ABDULLAH ÇATLI KİMDİR?

Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı Kamuda tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Abdullah Çatlı, Türk siyasi dünyasının önemli isimlerinden biridir.  Nevşehirlidir. 1 Haziran 1956 tarihinde dünyaya gelmiştir.  1977 yılında Ülkü Ocakları Ankara İl Başkanlığı'na seçilmiş ve 1978'de Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkan Yardımcısı olmuştur. Ancak, 1978'de Ankara'da Hacettepe Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Bedrettin Cömert'in öldürülmesi olayının faili olarak aranmıştır.

12 Eylül Darbesi'nden sonra yurt dışına çıkmıştır. Bulgaristan ve Viyana'da yaşadıktan sonra, 1982'de İsviçre'de yakalanmış ancak serbest bırakılmıştır. 1983'te Paris'te MİT ile ilişkisi olduğu ve ASALA'ya karşı kullanıldığı iddialarıyla gündeme gelmiştir.

Abdullah Çatlı, 3 Kasım 1996'da Türkiye'nin Balıkesir ilinin Susurluk ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ölmüştür. Kazada yanındaki kişilerle birlikte hayatını kaybetmiştir. Bu olay, "Susurluk Kazası" olarak tarihe geçmiş ve Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştır. Kazada, Çatlı'nın yanında bulunanlar arasında dönemin DYP milletvekili Sedat Edip Bucak da vardır.

Editör: Haber Merkezi